ŠKOLA U INFARKTNOM STANJU

ŠKOLA U INFARKTNOM STANJU

ŠKOLA U INFARKTNOM STANJU

99,00 kn

Opis

Što učiniti kako bi djeci, roditeljima i nastavnicima bilo bolje?


Može li škola biti institucija koja u djeci razvija, a ne ubija, urođeno veselje za učenjem?


U ovoj izvrsnoj knjizi ugledni obiteljski terapeut Jesper Juul iznosi britku analizu aktualnog stanja u školstvu i nudi niz konkretnih prijedloga za drukčiju i bolju školu.


Glavna pretpostavka nove škole jest partnerstvo učenika, roditelja i nastavnika koji odbijaju biti žrtve naslijeđenog školskog sustava. Prvi korak na tom putu leži u promjeni kvalitete odnosa između nastavnika i učenika, odnosno učenik koji više nije marioneta nego ravnopravan sugovornik i suigrač u obrazovnom sustavu. Na taj način, škola postaje mjesto gdje djeca izrastaju u društvene, kompetentne i zdrave pojedince.

Jesper Juul je svjetski priznati obiteljski terapeut, pisac i osnivač Familylaba, međunarodne organizacije koja nudi seminare, predavanja i savjetovanja roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom i mladima.

U svojim radovima osporio je neke od temeljnih pretpostavki tradicionalne razvojne psihologije kao i dominantne pedagoške modele i metode odgoja, a njegove su originalne i vizionarske ideje potvrđene od strane suvremene neuroznanosti i psihologije međuljudskih odnosa.

Podaci

Autor: Jasper Juul

Broj stranica: 176

Uvez: meki

Godina izdanja: 2013.

ISBN: 978-953-324-861-5

Dimenzije: 155 x 230 mm

Izdavač: Znanje

Kupci ove knjige kupili su i: