NAŠA MALA NINA

NAŠA MALA NINA

NAŠA MALA NINA

79,00 kn
  • Kategorija: BEBArije
  • Autor: Regina Masaracchia, Ute Taschner

Opis

Edukativna slikovnica bazirana na službenoj preporuci WHO-a i UNICEF-a na temu dojenje i razvoj djeteta u prvoj godini života

 

Nina, Paulova i Sophiena mala sestra, tek je rođena a već je naglavice okrenula miran obiteljski život. Ako je mama ne doji, onda joj treba nova  pelena, želi da je se nosi u marami ili želi spavati u velikom obiteljskom krevetu. Ipak, mala Nina sve više raste i uskoro se počinje igrati, puzati a izbijaju joj i prvi zubi, pa počinje jesti. Uzbudljiva godina za sve članove obitelji! U ovoj slikovnici knjizi pregledno se i na djeci primjeren način pojašnjava i opisuje prva bebina godina kako bi se djeca informirala o tome kako izgleda život s bebom.

''Poruka ove slikovnice temelji se na emocionalnoj sigurnosti djeteta. Bebe treba nositi, dojiti i bebe ne trebaju spavati same. Potrebe male Nine za bliskošću i zaštićenošću, ispunjavaju se. Ona se razvija u živahnu, sigurnu malu osobu koja posve prirodno odrasta unutar peteročlane obitelji.
Ova znanstvenopopularna slikovnica uči djecu kako je neutemeljen strah da bi se beba mogla razmaziti. Upravo suprotno: kako bi se u beba izgradio i učvrstio osjećaj vlastite vrijednosti, one trebaju biti okružene ljubavlju, pažnjom i svom mogućom njegom. 
Iz vlastitog iskustva mogu samo pozdraviti ovakav stav autorica i njihov pristup ovoj temi, a roditeljima i djeci najtoplije preporučiti ovu lektiru.''  
(Prim. dr. Franz Paky)

Podaci

Autor: Regina Masaracchia, Ute Taschner

Broj stranica: 51

Uvez: tvrdi

Godina izdanja: 2009.

ISBN:  978-953-7351-16-8  

Dimenzije: 175 x 195 mm

Izdavač:  Harfa

Kupci ove knjige kupili su i: