Igre za rano poticanje dječjeg razvoja

Igre za rano poticanje dječjeg razvoja

Djeca uživaju u igri jer im pruža osjećaj sreće i slobode te zbog toga kroz nju najlakše uče.

 

Kako je poticanje ranog razvoja naša misija, tako ćete među našim izdanjima pronaći i knjige koje će vam pružiti inspiraciju za igru s djecom, a kroz koje ćete poticati njihov razvoj.

Izdvojili smo ih nekoliko, a sve ih možete pronaći na odličnim popustima u našoj internetskoj knjižari.

 
 

ŽIVOTINJSKA PAMETCEDA

Potražite 12 inovativnih edukativno-razvojnih igara za poticanje govorno-jezičnog razvoja i predčitalačkih vještina. Tako djeca razvijaju divergentno mišljenje u ugodnoj atmosferi igre.

Djeca će kroz ove igre naučiti razmišljati "drugačije" i - kroz zabavu i maštanje - doći do kreativnih rješenja problema.

 

 

PAMETNICA U SVEMIRU

Razvoj matematičkih sposobnosti od najmlađih dana može značiti ogromnu prednost, ne samo u matematici, već i čitanju.

Upravo smo zato i osmislili ovih 12 edukativno-razvojnih igara koje potiču predmatematičke vještine, utječu na razvoj pažnje i koncentracije, pamćenje, logičko mišljenje...

 

 

DOĐI, ISTRAŽUJMO SVIJET

„Boravak i igra u prirodi važni su za djecu, jer ona najbolje uče kroz pokret, a pokret sam od sebe stimulira razvoj sinapsi, odnosno potiče kognitivni razvoj“, kaže dr. Rajović.

Ova knjiga pomoći će vam u poticanju dječje znatiželje i istraživačkog duha, a vama dati ideje kako kvalitetno provesti vrijeme s najdražima.

 

 

DOĐI, IGRAJMO SE VANI!

Ova knjiga potiče izlazak djece u prirodu u potragu za materijalima potrebnim za izradu igračaka i uči ih kako voditi brigu o okolišu, a vama pruža priliku da s njima kvalitetno provedete vrijeme.

Izrađujući ove igračke djeca svim osjetilima uče o godišnjim dobima i promjenama u prirodi, a sve to stimulirajući finu motoriku, akomodaciju, rotaciju i ravnotežu, što je sve povezano s ukupnim razvojem djeteta.

 

 

 

VIŠE OD IGRE - Svijet u meni

Ako djeci kroz dramske metode prezentiramo sadržaj koji trebaju naučiti i ako ih aktivno uključimo u sam proces, njihov će mozak pohraniti više informacija, a učinak će biti bolji i trajniji bez obzira na njihovu osobnost.

Uz pomoć dramskih metoda iz ove knjige djeca će jačati: govorno-jezične sposobnosti, komunikacijske vještine, intelektualne sposobnosti, empatiju, emocionalnu inteligenciju, socijalne vještine, kritičko razmišljanje, kognitivne vještine, kreativnost, maštu itd.

 

 

PUTOVANJE PATULJKA PUTULJKA

Patuljak Putuljko putuje Europom i upoznaje djecu s drugim kulturama i narodima.

Tijekom ovog putovanja djeca će na zanimljiv način upoznati 12 europskih zemalja te razviti pozitivan stav prema tuđoj kulturi, kao i empatičnost, znatiželju i poštovanje.

Uz knjigu možete preuzeti i besplatne „putovnice“ svih zemalja kroz koje Putuljko putuje.

 

 

BEBarije

Ako ste trudni ili ste tek postali roditelj, naučite kako možete poticati intelektualni i emocionalni razvoj svoje djece od najranije dobi.

Autorica Rebeka Bulat, psihoterapeutkinja i majka, osmislila je 100 igara i aktivnosti utemeljenih na modernim saznanjima o ranom dječjem razvoju.

 

Vjerujemo kako će vas ove edukativne igre inspirirati i razveseliti vam hladne i kišne dane. RIJEKA: Što ubrajamo u rano poticanje emocionalnog i intelektualnog razvoja?

RIJEKA: Što ubrajamo u rano poticanje emocionalnog i intelektualnog razvoja?

PRIJAVITE SE ZA EDUKACIJU 8.12.2017. u 17.30 sati na Veleučilištu PAR u Rijeci, Trg Riječke rezolucije 4 U zadnjih nekoliko desetl...


Loše ponašanje - zašto?

Loše ponašanje - zašto?

Roditeljima je često teško razumjeti zašto djeca stalno rade one stvari koje oni ne želite da djeca rade. Dječje ponašanje je ...


5 načina kako djecu učiti zahvalnosti

5 načina kako djecu učiti zahvalnosti

Podučavanje djece istinskoj zahvalnosti može se razvijati kroz male promjene u svakodnevnom životu, a dugoročno može donijeti mnoštvo...


Rani pokazatelji darovitosti

Rani pokazatelji darovitosti

Rosenblith i Sims-Knight (1985) sugeriraju da već u drugom mjesecu života počinju procesi učenja. Temeljna sposobnost u toj dobi je imitacija. Na...


6 savjeta koji će vam pomoći da odgojite optimistično dijete

6 savjeta koji će vam pomoći da odgojite optimistično dijete

Optimistično dijete uči na vlastitim greškama i nije prezaštićeno Optimizam je jedna od najljepših vrlina. Kako je usa...


Poticanje zdravog psihofizičkog razvoja djece kroz igru

Poticanje zdravog psihofizičkog razvoja djece kroz igru

U djetinjstvu se igra i učenje isprepliću pa je igra oblik i sredstvo odgoja djeteta. Kao što dijete ima potrebu za hranom i ljubavlju i...