Igre za rano poticanje dječjeg razvoja

Igre za rano poticanje dječjeg razvoja

Djeca uživaju u igri jer im pruža osjećaj sreće i slobode te zbog toga kroz nju najlakše uče.

 

Kako je poticanje ranog razvoja naša misija, tako ćete među našim izdanjima pronaći i knjige koje će vam pružiti inspiraciju za igru s djecom, a kroz koje ćete poticati njihov razvoj.

Izdvojili smo ih nekoliko, a sve ih možete pronaći na odličnim popustima u našoj internetskoj knjižari.

 
 

ŽIVOTINJSKA PAMETCEDA

Potražite 12 inovativnih edukativno-razvojnih igara za poticanje govorno-jezičnog razvoja i predčitalačkih vještina. Tako djeca razvijaju divergentno mišljenje u ugodnoj atmosferi igre.

Djeca će kroz ove igre naučiti razmišljati "drugačije" i - kroz zabavu i maštanje - doći do kreativnih rješenja problema.

 

 

PAMETNICA U SVEMIRU

Razvoj matematičkih sposobnosti od najmlađih dana može značiti ogromnu prednost, ne samo u matematici, već i čitanju.

Upravo smo zato i osmislili ovih 12 edukativno-razvojnih igara koje potiču predmatematičke vještine, utječu na razvoj pažnje i koncentracije, pamćenje, logičko mišljenje...

 

 

DOĐI, ISTRAŽUJMO SVIJET

„Boravak i igra u prirodi važni su za djecu, jer ona najbolje uče kroz pokret, a pokret sam od sebe stimulira razvoj sinapsi, odnosno potiče kognitivni razvoj“, kaže dr. Rajović.

Ova knjiga pomoći će vam u poticanju dječje znatiželje i istraživačkog duha, a vama dati ideje kako kvalitetno provesti vrijeme s najdražima.

 

 

DOĐI, IGRAJMO SE VANI!

Ova knjiga potiče izlazak djece u prirodu u potragu za materijalima potrebnim za izradu igračaka i uči ih kako voditi brigu o okolišu, a vama pruža priliku da s njima kvalitetno provedete vrijeme.

Izrađujući ove igračke djeca svim osjetilima uče o godišnjim dobima i promjenama u prirodi, a sve to stimulirajući finu motoriku, akomodaciju, rotaciju i ravnotežu, što je sve povezano s ukupnim razvojem djeteta.

 

 

 

VIŠE OD IGRE - Svijet u meni

Ako djeci kroz dramske metode prezentiramo sadržaj koji trebaju naučiti i ako ih aktivno uključimo u sam proces, njihov će mozak pohraniti više informacija, a učinak će biti bolji i trajniji bez obzira na njihovu osobnost.

Uz pomoć dramskih metoda iz ove knjige djeca će jačati: govorno-jezične sposobnosti, komunikacijske vještine, intelektualne sposobnosti, empatiju, emocionalnu inteligenciju, socijalne vještine, kritičko razmišljanje, kognitivne vještine, kreativnost, maštu itd.

 

 

PUTOVANJE PATULJKA PUTULJKA

Patuljak Putuljko putuje Europom i upoznaje djecu s drugim kulturama i narodima.

Tijekom ovog putovanja djeca će na zanimljiv način upoznati 12 europskih zemalja te razviti pozitivan stav prema tuđoj kulturi, kao i empatičnost, znatiželju i poštovanje.

Uz knjigu možete preuzeti i besplatne „putovnice“ svih zemalja kroz koje Putuljko putuje.

 

 

BEBarije

Ako ste trudni ili ste tek postali roditelj, naučite kako možete poticati intelektualni i emocionalni razvoj svoje djece od najranije dobi.

Autorica Rebeka Bulat, psihoterapeutkinja i majka, osmislila je 100 igara i aktivnosti utemeljenih na modernim saznanjima o ranom dječjem razvoju.

 

Vjerujemo kako će vas ove edukativne igre inspirirati i razveseliti vam hladne i kišne dane. Dr. Ranko Rajović u Vinkovcima, 21.3.2016.

Dr. Ranko Rajović u Vinkovcima, 21.3.2016.

Zbog velikog interesa, u organizaciji izdavačke kuće Harfa, dr. Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta na ovim prostorima kad ...


Kako je nastala Pametnica i zašto su roditelji najvažnije karike u odgoju i obrazovanju djece

Kako je nastala Pametnica i zašto su roditelji najvažnije karike u odgoju i obrazovanju djece

PREDAVANJE Gradska knjižnica Metković, srijeda, 4. studenog u 19.30 Narodna knjižnica Ploče, četvrtak, 5. studenog u 19 sati "M...


10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

Dječji um čudesna je stvar, a vrijeme kad roditelji prepuštaju razvoj svog djeteta slučaju ili okolini je odavno iza nas. Kako bi pomog...


Učenje matematike kroz zabavu i igru

Učenje matematike kroz zabavu i igru

Predstavljamo igre i aktivnosti uz pomoć kojih svoje dijete možete upoznati s osnovama matematike. Svaka od ovih aktivnosti će istovremeno zao...


Poticanje samostalnosti kod djece

Poticanje samostalnosti kod djece

Mnogi roditelji osjećaju kako bi bili najsretniji kada bi mogli uvijek biti uz svoje dijete. Njima se čini prirodnim uvijek moći odgovoriti na...


ZAGREB: Što ubrajamo u rano poticanje emocionalnog i intelektualnog razvoja?

ZAGREB: Što ubrajamo u rano poticanje emocionalnog i intelektualnog razvoja?

13.10. u 17.30 sati u Hotelu Aristos, Cebini ul. 33, Buzin (Zagreb). U zadnjih nekoliko desetljeća neuroznanost je došla do brojnih zn...