Čitaj mi

Brzi pregled
MOJ TATA SE ŽENI

MOJ TATA SE ŽENI

J. Moore-Mallinos; M. Fabrega:

Cijena:
45,00 kn

Djecu razvedenih roditelja ponekad zbunjuje ili muči kada jedan od roditelja ponovno stupa u brak. 
MOJ TATA SE ŽENl pripovijeda priču o djevojčici kojoj su se mama i tata razveli. Međutim, tata se 
odlučio oženiti drugom ženom. Kako se djevojčica osjeća zbog toga? Kada roditelj ponovno stupa u brak, djeca ponekad prolaze kroz emocionalna stanja koja ne mogu posve razumjeti. Trebam li biti sretna? Trebam li biti tužna? Ostajem li sama?" 

MOJ TATA SE ŽENi potiče dječake i djevojčice da shvate kako će ih roditelj koji ponovno stupa u brak nastaviti voljeti i brinuti se za njih.... 

MOJ TATA SE ŽENI
45,00 kn
Brzi pregled
MOJ BRAT JE AUTIST

MOJ BRAT JE AUTIST

J. Moore-Mallinos, M. Fabrega

Cijena:
45,00 kn

Svrha je ove knjige priznati učestalost autizma medu djecom i prepoznati neke stvarnosti koje mogu iskusiti djeca s autizmom i njihove obitelji - osobito njihova braća i sestre.

Ova knjiga pruža nam priliku da razmotrimo neke izazove koje može iskusiti brat ili sestra autističnog djeteta redovito i medu vršnjacima.
Postoji nada da će ova knjiga promicati bolje razumijevanje i prihvaćanje djece kojoj je dijagnosticiran autizam kao i poteškoća s kojima se moraju suočiti njihova braća i sestre. Mnoga braća i sestre djece s autizmom često dijele zajedničke brige i slične izvore stresa, uključujući strah od toga da će postati predmet zadirkivanja i ismijavanja među vršnjacima te proživljavaju osjećaje stida, frustriranosti pa čak i ljutnje prema autističnim oblicima ponašanja toga djeteta. Neka djeca mogu također osjetiti određenu razinu ozlovoljenosti i zamjeraju roditeljima i/ili nastavnicima, vjerujući kako ona ne primaju jednaku količinu pažnje kao njihov brat ili sestra s autizmom i kako se prema njima, stoga, ne odnosi pošteno.
Autizmom se smatra spektar poremećaja s karakterističnim oblicima ponašanja, od blagih do prilično teških koja se pojavljuju opetovano, lako se u određenoga pojedinca može pojaviti kombinacija karakteristika ponašanja koje se mogu svrstati unutar točno određenog tipa u rasponu od blagog do teškog, autizam je jedinstven za nečiju osobnost. Djeca kojoj se postavi dijagnoza u ranoj dobi ranije mogu imati koristi od specijaliziranih programa i obrazovanja i stoga se čini da, sveukupno gledajući, imaju znatno bolji ishod bolesti....

MOJ BRAT JE AUTIST
45,00 kn
Brzi pregled
MOJA PRIJATELJICA IMA DOWNOV SINDROM

MOJA PRIJATELJICA IMA DOWNOV SINDROM

J. Moore-Mallinos, M. Fabrega

Cijena:
45,00 kn

Svrha ove knjige je osvijetliti postojanje Downovog sindroma medu djecom i ukloniti prepreke između takve djece i njihovih vršnjaka. Ona također nastoji upoznati čitatelje s činjenicom da djeca kojoj je dijagnosticiran Downov sindrom imaju mogućnosti i sposobnosti postati aktivnim sudionicima među svojim vršnjacima i u društvu.
Nadamo se da će ova knjiga potaknuti bolje razumijevanje i prihvaćanje sve djece!
Downov sindrom jedna je od najučestalijih kromosomskih abnormalnosti.
Downov sindrom je genetska bolest pri kojoj se osoba rađa s dodatnim 21. kromosomom, pa ima sveukupno 47 umjesto 46 kromosoma, iako je Downov sindrom nemoguće spriječiti, može ga se otkriti još u trudnoći.
Ovu bolest opisao je Lagdon Down 1887. godine; ipak, tek je 1959. otkriven kromosom viška.
Djeca s Downovim sindromom dijele određene crte lica i tjelesna obilježja poput okruglog lica, a plosnatog stražnjeg dijela glave, očiju nakošenih prema gore. većeg jezika i poprečne brazde na dlanu, lako mnoga djeca s Downovim sindromom rastu sporijim tempom, u stanju su dostizati razvojne orijentire. Mnoga djeca s Downovim sindromom često su niža od svojih vršnjaka slične dobi....

MOJA PRIJATELJICA IMA DOWNOV SINDROM
Brzi pregled
MACA PAPUČARICA

MACA PAPUČARICA

Ela Peroci

Cijena:
69,00 kn

Ova lijepa priča, u čijem tekstu i izvrsnim ilustracijama mogu uživati već i najmlađa djeca – od 18 mjeseci nadalje, jednako oduševljava i djecu i odrasle. A kako je pisana velikim tiskanim slovima, prikladna je i za onu djecu koja tek počinju učiti čitati. 

"Maca Papučarica", slovenske spisateljice Ele Peroci, uistinu jest klasik dječjeg (i roditeljskog) pričanja priča prije spavanja. U čemu je njezina tajna? Možda u točnom odabiru detalja iz svakodnevnog dječjeg života ili u jasnom i jednostavnom pričanju priče upravo jezikom djece, načinom kako bi je djeca ispripovjedila sama sebi. 

MACA PAPUČARICA
69,00 kn
Brzi pregled
POGODI ŠTO JEDEM

POGODI ŠTO JEDEM

Emanuela Bussolati, Chiara Bordoni

Cijena:
50,00 kn

Ova slikovnica potiče razvoj fine motorike (predvježbe pisanja). Dijete treba pronaći odgovor na jednostavne zagonetke provlačeći gusjenicu (uzicu) kroz rupice obilježene brojevima.

POGODI ŠTO JEDEM
50,00 kn
Brzi pregled
GRGA ČVARAK

GRGA ČVARAK

Ratko Zvrko

Cijena:
49,00 kn

Da upitaš bilo koga 
u mom kraju, 
Zelengaju: 
- Tko sve radi naopačke, 
tko iz praćke gađa mačke, 
tko lastina gnijezda skida,.... 
 
Tko god je ikad čuo pjesmicu Grga Čvarak teško da je zaboravio tog nestašnog dječaka.
 
 

GRGA ČVARAK
49,00 kn
Brzi pregled
TIKE, TIKE TAČKE

TIKE, TIKE TAČKE

Željka Mezić

Cijena:
59,00 kn

Tike, tike, tačke nova je slikovnica ilustratorice Željke Mezić koja donosi niz poznatih dječjih brojalica i pjesmica koje će razveseliti svako dijete i njegove roditelje.

Manje ili više poznate pjesmice koje su roditeljima obilježile djetinjstvo okupljene na jednom mjestu pronaći će put i do njihove djece.

TIKE, TIKE TAČKE
59,00 kn
Brzi pregled
NEZADOVOLJNA BUBAMARA

NEZADOVOLJNA BUBAMARA

Sunčana Škrinjarić

Cijena:
49,00 kn

– Znate, crne točke su mi dosadile. Kako bi bilo da zamolim slikara da mi ih oboji u žuto?

– Ta vi nikada niste zadovoljni – reče skakavac zaprepašteno.                                

– Može biti – reče bubamara – ali ja hoću da se razlikujem od drugih.

Slavnu priču velike hrvatske spisateljice Sunčane Škrinjarić “Nezadovoljna bubamara” nadahnuto i veselo oslikala je nagrađivana ilustratorica Marsela Hajdinjak i približila ovu čarobnu zgodu novim mladim čitateljima.

NEZADOVOLJNA BUBAMARA
Brzi pregled
SRETAN PUT

SRETAN PUT

Željka Mezić

Cijena:
59,00 kn

Ova će priča vas i vašu djecu podsjetiti kako u sebi uvijek možete naći dovoljno hrabrosti koja će vam pomoći da načinite prvi korak na putu ostvarivanja svojih želja.

SRETAN PUT
59,00 kn
Brzi pregled
SAFARI DUHA - priče za buđenje mudrosti

SAFARI DUHA - priče za buđenje mudrosti

Nada Bučević

Cijena:
104,25 kn 139,00 kn

Svako dijete nosi ogromne potencijale u sebi, a na nama roditeljima je pomoći mu da ih otkrije. Naš je zadatak osigurati „prostor“ u kojemu će dijete nesmetano razvijati svoje potencijale i darovitosti, a ova nam knjiga u tome može uvelike pomoći.
Budući da smo izdali knjigu „Safari duha – Knjiga o mudrosti odgoja“, koja je imala misiju pomoći roditeljima pronaći unutarnje snage potrebne za izazove koje sa sobom nosi roditeljstvo, bilo je prirodno objaviti knjigu koja će ovaj put pomoći djeci crpiti svoje unutarnje snage kako bi se lakše nosila sa životnim izazovima. 
Vjerujem da će ova knjiga probuditi revoluciju pozitivnih osjećaja u djeci, kako je to u roditeljima učinila prva knjiga.
Harfa se usko bavi objavljivanjem knjiga iz ranog poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja i zato ova knjiga ima posebno mjesto među Knjigama koje vole djecu.
Irena Orlović, urednica

 

Jeste li znali da meditativne priče imaju pozitivan učinak na emocionalni, mentalni i intelektualni razvoj djece?

 

Safari duha – priče za buđenje mudrosti pomoći će djeci:

 • jačati zdrav emocionalni i intelektualni razvoj;
 • bolje se nositi sa stresnim situacijama;
 • razvijati maštu i kreativnost;
 • jačati pamćenje, koncentraciju i pažnju;
 • probuditi potencijale koje nose u sebi;
 • pripremiti se za školske dane;
 • razvijati dobre odnose s obitelji i prijateljima;
 • kontrolirati negativne misli;
 • jačati samopouzdanje i samopoštovanje;
 • nenasilno rješavati sukobe;
 • jačati empatiju;
 • PRONAĆI UNUTARNJI MIR.

Za djecu od 3 do 99  :)

SAFARI DUHA - priče za buđenje mudrosti
Brzi pregled
LAV I PTICA

LAV I PTICA

Marianne Dubuc

Cijena:
110,00 kn

Djeca trebaju priče koje će im pomoći razumjeti i prihvatiti svoje osjećaje. 
Jesen je i jedna ranjena ptica ne može nastaviti let sa svojim prijateljicama pticama. Ostala je ranjena i sama negdje u nepoznatom kraju. Nije li to jako tužno? Kako se nositi s takvim danima? Ako pokušamo zagrliti tugu, postoji mogućnost da nam život donese odgovore i rješenja. Možda nam pošalje ljude koji će nam pomoći nositi se s boli koju osjećamo u toj tuzi. Iz takvih tužnih dana možda se mogu roditi najljepše nove priče i iskustva.
Upravo u život ove ranjene i bespomoćne ptice ušao je Lav koji opet ima svoju tužnu priču. Ali važno je da na kraju njih dvoje postaju pravi, iskreni prijatelji. Oni prijatelji koji su lijek jedno drugome. Ona prijateljstva koja iscjeljuju dušu.
Zasigurno u srcu svake tuge stoji neko blago. Samo treba strpljivo ljuštiti kako bi došli do njega. Takav je život, rekao bi Lav.

Recenziju slikovnice pročitajte OVDJE i OVDJE

 

Ostale terapeutske slikovnice:

LAV I PTICA
110,00 kn
Brzi pregled
VUK KOJI JE ISPAO IZ KNJIGE

VUK KOJI JE ISPAO IZ KNJIGE

Thierry Robberecht, Grégoire Mabire

Cijena:
85,00 kn

Priča je ovo o jednom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige, kad je ta knjiga pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi sad se našao u Sofijinoj sobi, pred – Sofijinom mačkom koja se čim ga je spazila stala oblizivati. Vuk se pokuša vratiti u svoju knjigu, ali ne može pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa ga izbace. Nakon što je neuspješno pokušao naći utočište i u drugim knjigama, konačno se nađe u šumi gdje naiđe na djevojčicu s crvenom kapicom koja ide u posjet svojoj baki. Ali jao – vuk kojeg je čekala, nije se pojavio! Je li to prava prilika za našeg vuka?

Knjiga koja razvija dječju maštu, potiče djecu na čitanje, pričanje priča i zaigranost, djecu nenametljivo navodi da razmišljaju izvan zadanih okvira i mijenjaju postojeću stvarnost. Za sve roditelje koji oduvijek znaju da vuk nije 'za pravo' pojeo Crvenkapicu i svu djecu koja vole sve likove iz priča, pa čak i 'strašnog' vuka. Knjiga za djecu predškolskog uzrasta od 3 - 7 godina. 

VUK KOJI JE ISPAO IZ KNJIGE