10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

10 izdanja koja će vam pomoći u razumijevanju i razvoju dječjeg uma

 

Dječji um čudesna je stvar, a vrijeme kad roditelji prepuštaju razvoj svog djeteta slučaju ili okolini je odavno iza nas. Kako bi pomogli svom djetetu da se razvije u zdravu i sretnu osobu pomoći će vam naše Knjige koje vole djecu, a koje su ujedno i praktični priručnici.

 

Donosimo vam popis nekih od naslova koji vas čekaju u posebnoj ponudi na Interliberu.

 

RAZVOJ DJEČJEG MOZGA

Otkrijte 12 strategija za poticanje razvoja zdravoga dječjega uma, preživljavanje svakodnevnih roditeljskih borbi i za poticanje cjelokupnoga rasta i razvoja obitelji.

Autori su neuropsihijatar Daniel J. Siegel i stručnjakinja u pitanjima roditeljstva Tina Payne Bryson koji u knjizi objašnjavaju nova znanstvena otkrića o tome kako je dječji mozak umrežen te kako se razvija.

Ova knjiga je savjetnik namijenjen roditeljima, ali i svima koji rade s djecom.

 

ISKLJUČENA DJECA

Revolucionarni Program ravnoteže mozga pomaže dovesti u ravnotežu mozak djece s autizmom, disleksijom, ADHD-om i drugim neurološkim smetnjama. Osmislio ga je dr. Robert Melillo koji je i autor ove knjige.

Ovim dokazano djelotvornim programom tretirate uzroke, a ne samo posljedice razvojnih poremećaja kod djece. Prakticirajte ga u svom domu i bez uporabe lijekova.

 

TERAPIJA IGROM

Naučite kako reagirati na dječje emocije čak i u situacijama kada imate osjećaj da gubite kontrolu.

Autorica knjige Tatjana Gjurković iskusan je terapeut u terapiji igrom. Na jednostavan način objašnjava kako istovremeno biti dosljedan u pravilima i zahtjevima te nježan i pažljiv kad su u pitanju dječje emocije i potrebe.

 

SVAKO JE DIJETE DAROVITO

Neuroznanost odavno je dokazala - svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim.

U ovoj knjizi autori Gerald Hüther i Uli Hauser opisuju koje su darovitosti urođene i kako se razvija djecji mozak.

Pokazuju da naš odgoj te aspekte gotovo uopće ne uzima u obzir i zahtijevaju radikalnu promjenu stava kako bi sva djeca posve razvila svoje potencijale.

 

VIŠE OD IGRE - Svijet u meni

Otkrijte kako dramskim metodama pomoći djeci da osvijeste svoja osjetila. Omogućite im da dodirnu, pomirišu, vide, čuju ili probaju rezultate svoga rada, istraživanja ili učenja.

Knjiga je namijenjena odgojiteljicama i odgojiteljima, kao i djelatnicima nižih razreda škole, ali može poslužiti i roditeljima koji žele raditi s djecom.

 

 

 

CRTICE iz bilježnice psihologa

Tijekom odgoja djece svaki, ali baš svaki roditelj u određenom trenutku dođe do točke kad naprosto ne zna što i kako dalje.

Ova knjiga nudi putokaze prema samoispunjenju kako djeteta, tako i cijele obitelji. Odmah na početku naučit će vas najvažnijem stavu koji trebamo zauzimati u životu kako bi mogli rasti i biti sretni – Za to kakav će biti moj život – odgovoran sam ja.

 

SAFARI DUHA - priče za buđenje mudrosti

Jeste li znali da meditativne priče imaju pozitivan učinak na emocionalni, mentalni i intelektualni razvoj djece?

Ova će knjiga probuditi revoluciju pozitivnih osjećaja u djeci i pomoći im jačati zdrav emocionalni i intelektualni razvoj, razvijati maštu i kreativnost, jačati samopouzdanje i samopoštovanje…

 

LAV I PTICA

Djeca trebaju priče koje će im pomoći razumjeti i prihvatiti svoje osjećaje. Ovo je jedna takva priča o ranjenoj ptici koja, umjesto na jug, „odleti“ u srce jednog lava i s njim provede zimu.

Recenziju slikovnice pročitajte OVDJE

 

BEBarije

Ako ste trudni ili ste tek postali roditelj, naučite kako možete poticati intelektualni i emocionalni razvoj svoje djece od najranije dobi.

Autorica Rebeka Bulat, psihoterapeutkinja i majka, osmislila je 100 igara i aktivnosti utemeljenih na modernim saznanjima o ranom dječjem razvoju.

 

BEBA VOĐA DOHRANE

Vjerujemo da je većina roditelja prilikom priprema za uvođenje hrane svojim bebama naišla i na ovaj proces u kojem se dijete hrani samostalno i pritom instinktivno odabire hranu koja mu odgovara i određuje njezinu količinu.

U novije vrijeme znanost se sve intenzivnije bavi ovim načinom dječje prehrane. Utvrđeno je da djeca koja su se ovako hranila imaju zdravije prehrambene navike, a i rjeđe su pretila.

 

Sigurni smo da se neke od Knjiga koje vole djecu već nalaze na vašem popisu za Interliber.

Čekamo vas u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma od 7. do 12. studenoga 2017. godine. Vidimo se?Psihologinja i učiteljica detaljno: Što sve djeca trebaju znati prije upisa u prvi razred

Psihologinja i učiteljica detaljno: Što sve djeca trebaju znati prije upisa u prvi razred

Vrijeme je testiranja predškolaca za upis u prvi razred. Većina njih već zna neka slova, boje, brojeve, ali roditelji se često brinu je...


Socijalne vještine vašeg djeteta važnije su od akademskih

Socijalne vještine vašeg djeteta važnije su od akademskih

Roditelji male djece skloni su brinuti stječu li njihova djeca dovoljno znanja na početku svojih akademskih karijera. „Može li Iv...


Kako komunikacijom oblikovati snažan mozak djeteta, Pula, 31.5.2019.

Kako komunikacijom oblikovati snažan mozak djeteta, Pula, 31.5.2019.

VAŽNA OBAVIJEST: Došlo je do promjene mjesta na kojemu će se održati edukacija. Edukacija se održava u Hotelu Pula. Želite dublje razum...


Samo djeca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja

Samo djeca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja

Aforizmi Duška Radovića o djeci "Za mene su prava djeca ona koja još ne idu u školu, koja tek počinju učiti,...


Zašto vaše dijete ne bi trebalo dijeliti svoje igračke s drugom djecom?

Zašto vaše dijete ne bi trebalo dijeliti svoje igračke s drugom djecom?

Svaki roditelj želi svoje dijete odgojiti da bude dobra, velikodušna i pristojna osoba. Posebno pazimo na to da naučimo našu djec...


NOVA praktična edukacija dr. Rajovića u ZAGREBU: Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća

NOVA praktična edukacija dr. Rajovića u ZAGREBU: Funkcionalno razmišljanje i znanje kao prioritet 21. stoljeća

Pridružite nam se u studenome i prosincu na edukaciji dr. Ranka Rajovića u Zagrebu! Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učit...