NTC - Radna bilježnica

NTC - Radna bilježnica

NTC - Radna bilježnica

39,00 kn

Opis

 

Jeste li znali da se mozak najintenzivnije razvija do sedme godine djetetova života? U tom razdoblju razvije se čak 75 % neuronskih veza, tzv. sinapsi, izravno odgovornih za intelektualne sposobnosti djece.

Upravo kroz novu NTC-radnu bilježnicu djeca će dobiti posebnu vrstu umne stimulacije. Materijali u ovoj radnoj bilježnici pomoći će vašem djetetu u razvoju asocijativnog mišljenja, funkcionalnog znanja i fine motorike.

Rad na bilježnici: Radnu je bilježnicu najbolje koristiti jednom tjedno na pola sata, objašnjava dr. Ranko Rajović. Najprije se riješi neki zadatak koji ima veze primjerice s Mađarskom – oboji se mađarska zastava i tako se stvori jedna asocijacija. Sljedeći se put ispituje koji je glavni grad te zemlje, koje države graniče s njom, što je karakteristično upravo za tu zemlju – (Rubikova kocka, gulaš itd). Jedna se država obrađuje tjedan dana, pa će dijete željno iščekivati sljedeći termin za učenje, a usput će naučiti i dane u tjednu i brojeve. Kad poslije budemo išli u park ili se vozili u autu, upitat ćemo dijete u kakvoj su vezi Rubikova kocka i gulaš, pa će ono odgovoriti: Mađarska. Tako ćemo potaknuti dijete na misaoni proces, a to je bit ove radne bilježnice – poticanje stvaranja asocijativnog i klasifikacijskog niza.

Radna bilježnica nastala je na temelju NTC sustava učenja, koji je utemeljio dr. Ranko Rajović. U kreiranju programa NTC sustava učenja sudjelovao je međunarodni tim stručnjaka iz nekoliko znanstvenih područja: neurofiziologije, pedagogije, psihologije i pedijatrije.

Osim u Hrvatskoj program se provodi u 13 europskih država.

„Uz dobre poticaje mozak ulazi u formu, a logičko razmišljanje i brzo rješavanje problema stvar su vježbe“ smatra dr. Rajović, autor NTC-sustava učenja.  

                                 

                                    

Podaci

Autor: dr. Ranko Rajović, Uroš Petrović

Broj stranica: 30

Uvez: meki

Godina izdanja: 2015.

ISBN: 978-953-7351-31-1

Dimenzije: 210 x 240 mm

Izdavač:  Harfa

Kupci ove knjige kupili su i: